søndag den 9. september 2012

Mine Niecer gør mit skæg gråt

Jeg har 2 stk. Niecer, en på 9 og en på 6 år. De er søstre og to søde og kønne af slagsen !!!

Kort beskrivelse af dem: "Den gode pige", den ældste og "Divaen", den yngste !!!


Eller som min søsters status opdatering på Facebook, for lidt tid siden, meget præcist beskriver dem.


"Jeg beder børnene om at vaske havemøblerne af med en våd klud, Den ældste går fluks igang, den yngste går direkte i gardaroben og leder efter et arbejdstøj outfit....."

Det siger det hele !!!


Jeg er så "heldig" tit at passe dem onsdag eftermiddag og aften. Det vil sige fra de kommer fra skole til de skal i seng. (læg her mærke til at der står, til de skal i seng...ikke til de kommer i seng)

De er ikke altid lige nemme at have kontrollen over og jeg har opgivet/droppet at have noget form for opdragende rolle for længe siden.....både fordi det skal være hyggeligt når jeg passer dem. Men nok mest af alt, for ikke at tabe ansigt. De er begge kræsne, som kun forkælede tøser kan være det, så vi får det til aftensmad...og dessert, som de gerne vil have. -Og alle er glade !

Det første Divaen foretager sig efter hun kommer hjem fra skole (lige startet i 0´de) er skifte sko til de højhælede. Det vil sige ca 1 centimeter hæl, skoene er fra et prinsesse kostume eller noget lignende. Derefter noget sigøjner/ballerina/prinsesse outfit, og gerne med bare arme og bare ben, matchende tørklæder og andre accesseries. Tit synes hun også diadem er passende.  Det svæver hun så rundt i resten af dagen !

- nåå hvor sødt en lille pige der kan lide at klæde sig ud, vil nogen sikkert tænke.....joooo, men jeg tror nu Divaen mener det er hendes naturlige jeg og at hun klæder sig ud for at gå i skole.

Praktisk beklædning ligger ligesom ikke rigtigt til hende.

Jeg har, når jeg passer dem, allieret mig med den store. Den gode pige, der udover at være sød og fornuftig også er en rigtig sukkergris !! - hvilket jeg har gjort til hendes akilleshæl !! (ja, det lyder bedre end at jeg groft udnytter det til at bestikke hende, i "kampen" mod Divaen) Sukker mængden har min søster selvfølgelig sat regler for i hverdagen (men onsdag er ikke altid en hverdag)

Den store går både til svømning og dans og spiller håndbold, så der skal nogle kulhydrater til.

Den lille, Divaen. Kan se på en og rulle med øjnene med en attitude, der gør at man ikke er et splitsekund i tvivl om hvad hun mener om en, eller det man lige har sagt. Hun er heller ikke bange for nogen eller noget som helst. Hun ville kunne have fået tyskerne til at vende om igen ved grænsen d. 9. April, eller fået Arafat til at give jøderne hele mellemøsten. Fået Napoleon Bonaparte til at udnævne sin hest til general....(nå nej, det gjorde han vist alligevel)

Jeg er naturligvis chanceløs, og må i mine forsøg på at trumfe ting igennem nærmest holde mig for øjnene. Som når hun vil ud og hoppe på trampolinen i haven, iført de høje hæle og ballarina-sigøjner outfittet, i 10 graders varme og små regn. Ja når jeg siger at "det går ikke, det er for koldt og for farligt, du skal have varmt tøj og sko på" Så kan hun rulle med øjnene og se på mig så jeg tænker.
Nej det er også noget pjat, det er slet ikke koldt og der er da ingen risiko for at hun vrægler om og forstuer anklen, jeg må hellere begynde at bage pandekager og ellers blande mig fuldstændigt udenom.

Så selvom jeg er en stor mand, der næsten godt kan fylde hele dørkarmen ud. Kan hun, klokken lidt i 8, når jeg siger det er ved at være senge tid og beder hende om at tage natkjole på, rulle med øjnene, så jeg bliver helt i tvivl om det nu også er fair, om det egentlig ikke ville være mest rimeligt hvis jeg bare smuttede ind i stuen igen og passede mig selv.

Det er så her den store pige er uundværlig !!! - Hun er nemlig temmelig immun overfor lillesøsterens attitude, og ved lige præcist hvordan man bedst håndtere hende. Hun kan med list (og udsigten til slik og kager, lige før sengetid) Få Divaen til at børste tænder, hoppe i natkjole og hoppe i seng. Så kan jeg blive kaldt tilbage fra stuen, når der skal læses godnat historie, imens har den store så frit spil i køkkenets slikskuffe.


Den kloge narre den mindre kloge der narre den mindre kloge .....eller

Billige barberblade fra Gillette og Wilkinson samt mærkevare parfume til mænd og parfume til kvinder

5 kommentarer:

 1. Puha, sikke nogle tøser..... Held og lykke siger jeg bare!

  SvarSlet
 2. Hihi selvom det "kun" er dine niecer, så har du allerede taget "bedstefar-genet" i brug!!
  Fedt, at de kan sno dig om lillefingeren, det skal de nok få meget sjov ud af senere i livet!

  Lotte :O)

  SvarSlet
 3. Årh du er da en dørmme-morbror! Skønt indlæg : )
  Min bror sætter også reglerne ud af spil når han en sjælden gang imellem passer vores banditter - og både han og banditterne elsker det. Jeg selv er blot tryg ved at de er sammen med en nogenlunde ansvarlig voksen som de og jeg holder af!

  SvarSlet
 4. Stakkels mand og heldige tøser!!! De glæder sig garanteret onsdag efter onsdag. Og mor? Hun må bare blande sig uden om... Ellers få Divaen til at sende hende BLIKKET.

  SvarSlet
 5. Onkel og morfar genet er det samme !

  Ang. moderen så havde hun engang ikke købt ind til aftensmad. Som hævn blev pigerne kørt rigtig godt op på sukker og da hun kom hjem 20:30 var de ikke lagt i seng, men lysvågne...og jeg kørte hjem !

  SvarSlet